Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γεννήθηκα Γυναίκα....

Το όπιο του λαού δεν είναι η θρησκεία,
είναι το όνειρο.
Ζησε τώρα στα σκατά
με την αναμονή της βασιλειας του ονείρου.
Λοιπόν μάγκα μου εγώ μισώ τα όνειρα
απο μικρή εκλεινα τα μάτια
και εβλεπα εφιάλτες,
ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα
ανελεύθερες γυναικούλες και
ωραίες κοιμώμενες
που περιμένουν το βασιλοπουλο
να τις λυτρώσει.
Εγινα η ίδια βασίλισσα και αλήτισσα
του εαυτού μου
Εμαθα να περπατώ
πάνω σε ναρκοπέδια λαθών,
χωρίς μνήμη, χωρίς αύριο.
Να ρουφάω τη ζωή μεχρι τη στιγμή
και ας ήξερα οτι τα λαθη-πάθη μου,
με ωθούν στην αυτοκαταστροφή.
Κάθε εκρηξη και ένας οργασμός
Κάθε οργασμός και μια γέννα,
η δική μου, η εν ζωή γέννα μου.
Αν τη ζωή σου δεν ρουφάς
και περιμένεις το αύριο,
δεν γεννήθηκες για να με αναταμώσεις,
δεν γεννήθηκες για να Σε ανταμώσεις.

Ανεμόεσσα

Η διαδικτυακή επανάσταση των Γυναικών

Η θέση της σύγχρονης Γυναίκας είναι πολύπλοκη και επιβαρυμένη. Από μικρή σκύβει το κεφάλι και ακολουθεί το μονοπάτι που κάποιοι άλλοι έστρωσαν γι΄αυτήν. Καλό παιδί, άριστη μαθήτρια, τέλεια επαγγελματίας, πανέμορφη, πιστή σύζυγος, πρότυπο μητέρας.
Εκεί γύρω λοιπόν στα 40 έρχεται η ώρα της αποκαθήλωσης όλων των πρέπει. Εκεί κάνουμε το ταμείο και μετράμε εσοδα εξοδα. Τι έδωσα, τι πήρα, τι μου έμεινε. Και επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις το ταμείο ειναι μείον, αρχίζει η δική μας Επανασταση.
Για να επαναστατήσεις όμως πρέπει να εχεις ένα όραμα, πρεπει να ξέρεις τι θέλεις και προπαντώς πρέπει να ξέρεις ποια είσαι. Οταν απο την κούνια σου φοράνε ξένα φορέματα, σε ντύνουν με αλλοτρια πρόσωπα, χωρις να αντιδράς, ειναι πολύ πιθανό μόλις βγάλεις το προσωπείο να συνειδητοποιησεις ότι δεν έχεις πια πρόσωπο.
Η πιο συνηθισμένη αντίδραση είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να εκφρασουμε την αγανακτησή, την επαναστατικότητά μας μέσω του διαδικτύου. Εδώ λοιπόν το "παίζουμε" γιατί και πάλι ξένο προσωπείο φοράμε- ελεύθερες, ανεξάρτητες, αυθύπαρκτες, επαναστρατριες, αντράκια...Διεκδικούμε τη ζωή, το πάθος, τον έρωτα, την φλόγα που χρόνια μας εχουμε στερήσει....Κι εδώ ερχεται η μεγαλύτερη παγίδα. Στην προσπάθεια μας να αρπάξουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, πέφτουμε θύματα της ορμής και της παρορμητικότητάς μας.
Αρπακτικά, επαγγελματίες "εραστές" καραδοκούν να μας στολίσουν με ποιητικούς διθυράμβους, να στρώσουν το κοκκινο χαλί του πάθους, αποσκοπώντας στην καλύτερη των περιπτώσεων στην σαρκική επαφή, στην χειρότερη στο να μας απομυζήσουν χρήματα ή ακόμα και την ιδια μας την ψυχή.
Ξυπνήστε λοιπόν μην ψάχνετε την ελευθερία στη σκλαβιά του διαδικτύου, μην ψάχνετε τον ερωτα μεσα απο ψεύτικα προφίλ, που ακόμα και αν είναι αληθινά δεν ξέρετε τι παθογένεια κρύβουν. Σταματείστε επιτέλους τα μνημόσυνα...Βγείτε έξω στη ζωή, αποκτήστε οικονομική ανεξαρτησία, κανένας δεν μπορεί να διεκδικήσει τη ζωή του αν εξαρταται οικονομικά απο τους αλλους. Αλλάξτε όλες τις δομές που σας σκλαβώνουν. Μιλήστε με τον σύντροφό σας. Διαγραψτε απο την μνήμη σας τους ιδανικους και ανάξιους εραστες...Διεκδικήστε τη ζωή σας...Ναι δεύτερη ζωή δεν εχουμε, αλλά ούτε και ζωή για χάσιμο...
Μα πάνω απ΄ολα Αγαπήστε εσάς.... Ερωτευθείτε τον Εαυτό σας...Φροντίστε τον....Πιστέψτε σε σας...Τότε και μόνο τότε θα γίνεται ποθητές, θεές σε αυτους που πραγματικά σας αγαπουν και είναι ετοιμοι να δωσουν "γη και υδωρ" για να σας εχουν παντοτινά στο πλευρό τους....
Σταματείστε επιτέλους να πιστευετε στα παραμύθια, το βασιλόπουλο  απο καιρό ειναι βάτραχος...Μονο αν γινετε οι ιδιες βασιλισσες και αρχοντισσες του εαυτου σας, θα συντριψετε τις αορατες αλυσιδες της σκλαβιάς σας, θα ελευθερωθείτε και οταν εισαι ελεύθερη εισαι περισσότερο αναγκαία. Ανοίξτε τα μάτια σας λοιπόν, βγείτε στο φως του Ήλιου και πειτε "Το κοριτσακι πεθανε...η Γυναικα Γεννηθηκε...αφού Μ΄Αγαπώ ...δεν Έχω Αναγκη Κανέναν.."